Processo de obtenção de peptídeos bioativos multifuncionais
O presente invento trata-se de um processo de obtenção de peptídeos bioativos multifuncionais, através de um processo de hidrólise enzimática simultânea. Dentre as inúmeras aplicações que cabem a esses peptídeos, destaca-se seu emprego como potenciais substitutos de substâncias químicas no tratamento de doenças crônicas, principalmente evitando reações de oxidação indesejáveis e prevenindo o acúmulo de lipídeos em células. Além disso, poderão ser utilizados como ingredientes naturais em formulações alimentícias, para preservação de alimentos
Main Application Field
B04 (Natural products and polymers. Including testing of body fluids (other than blood typing or cell counting), pharmaceuticals or veterinary compounds of unknown structure, testing of microorganisms for pathogenicity, testing of chemicals for mutagenicity or human toxicity and fermentative production of DNA or RNA. General compositions.); D13 (Other foodstuffs and treatment – including preservation of food, milk, milk products, butter substitutes, edible oils and fats, non-alcoholic beverages, artificial sweeteners, food additives and animal feed (A23B-L).)
INVENTORS:
Helia Harumi Sato (FEA)
Alexandre Leite Rodrigues de Oliveira (IB)
Ruann Janser Soares De Castro (FEA)
704_MULTIFUNCIONAIS
Patent number: BR102013019199-A2
STATUS DA PATENTE:
Depositado
For information contact Inova Unicamp
FOR ADDITIONAL INFORMATION:
parcerias@inova.unicamp.br
+55 (19) 3521-5207 / 2607
This technology profile has been automatically generated.